Træning

Så hvordan træner man om vinteren? Sådan som vi ser det, er der to komponenter, der skal forenes: 1) Du bør træne dine svømmeevner, og 2) Du skal arbejde på at være komfortabel i det kolde vand. Altså virkelig koldt vand! Der er en fælles overbevisning om, at uanset hvor meget du træner i koldt vand, er det ikke muligt at øge den tid der går, før hypotermi rammer dig. Denne tid afhæger bl.a. af din størrelse og hvordan din krop fungerer. Hvad du selv kan forbedre er din krops reaktion på at komme ned i det kolde vand.

Din krops første reaktion er at gå i chok eller panik. Med den følelse kommer hyperventilation og øget hjertefrekvens, dvs. tilstande der ikke ligefrem hjælper dig med at svømme hurtigt, men i stedet fortæller dig, at du bør komme ud af vandet i en fart. Men jo mere du gør det, desto mere kan du påvirke og træne din krops reaktion. Efter et par dyp i isvand, begynder din krop at indse, at der foregår noget ekstremt for kroppen og den lærer ikke at stresse over det. Du vil lære at acceptere følelsen, det umiddelbare ubehag og eventuel smerte i hænder og fødder. Du vil lære at forblive rolig, og det vil din krop også. Således er teorien i hvert fald.

Den gode nyhed er, at vi i Danmark har adgang til koldt vand hele året rundt, endda en smule i løbet af sommeren. Størstedelen af din kuldetræning skal selvfølgelig foregå i løbet af de kolde måneder, hvor vandtemperaturen er helt i bund. Men det bør ikke forhindre dig i at gribe enhver chance for at komme ud og svømme - hvad end vandet er varmt eller koldt. For som nævnt ovenfor, handler det ikke kun om kuldetræning. Den anden vigtige komponent i vintersvømning er selvfølgelig svømmedelen. Heldigvis kan du arbejde på den del hele året rundt, ude som inde. Hvis du foretrækker at lave din svømmetræning på stranden, kunne du overveje at træne i badebukser i stedet for våddragt i ny og næ. Du træner trods alt for at blive en Copenhagen Seal. I Copenhagen Seals kombinerer vi træning i svømmehal med åbent vand og styrketræning i de varme måneder og begynder at tilføje de kolde dyp, når det bliver koldt udenfor. København er et godt sted at svømme (CNN Travel har udpeget København som verdens bedste svømmeby!) og vi bruger en række svømmehaller (Bellahøj, Bavnehøj, Frederiksberg, Øbro Hallen) til vores træninger afhængigt af medlemmernes tilslutning.

I vintermånederne er der en masse steder, hvor det er muligt at tage et dyp i isvand, men hvis du ønsker at kombinere din træning med lidt hygge, anbefaler vi at melde dig ind i Vinterbad Bryggen på Islands Brygge. De har ingen ventelister og det giver adgang til en ca. 20 meter lang pool og 2 saunaer lige ved siden af. På sigt er det vores mål at have vores egne faciliteter eller i det mindste særskilt adgang til eksisterende faciliteter inden for Københavns kommune. Men lige nu er Vinterbad Bryggen et godt sted at starte.

Du kan få nogle gode træningstips til vintersvømning via linket nedenfor. Et af de vigtigste budskaber, som vi gerne vil understrege, er sikkerheden! Prøv ikke at svømme alene og ikke at presse dig selv for meget. Hvis du vil vide mere om vintersvømmetræning eller vores træningstider, er du velkommen til at kontakte os.

Træningstips

Ønsker du et kort overblik over, hvordan du forbereder dig til vintersvømning, kan du læse mere her. Et af de vigtigste budskaber, som vi gerne vil understrege er at være sikker! Prøv ikke at svømme alene og ikke presse dig selv for meget. Hvis du vil vide mere om vintersvømmetræning eller vores træningstider, er du velkommen til at kontakte os.

Telefon

Kommer senere

Adresse

København
Danmark